Bestel vandaag & ontvang je pakketje binnen 1-2 dagen

Bestel vandaag & ontvang je pakketje binnen 1-2 dagen

Bestel vandaag & ontvang je pakketje binnen 1-2 dagen

The Waist Training Guide

How-to Waist Train

Waist Training is een proces. Je bouwt het geleidelijk, in meerdere stappen op. Om te beginnen raden wij je sterk aan om een hemdje onder je Waist Trainer te dragen. Dit wordt over het algemeen aangeraden bij alle corrigerende pakken/shapers. Voornamelijk om het comfort te verbeteren maar ook om eventuele irritatie bij een gevoelige huid te voorkomen.

De Waist Trainer sluit het makkelijkst als je hem van onder naar boven dicht maakt. Je begint op de eerste rij met haakjes. Je zult waarschijnlijk merken dat de Waist Trainer super strak zit wanneer je hem voor het eerst om hebt. Laat je hierdoor echter niet afschrikken! Het zal je verbazen hoe gemakkelijk je de eerste haakjes dicht krijgt na een aantal weken consistent Waist Trainen. 

Het is dus niet raar als de Waist Trainer op het begin nog niet zo comfortabel zit. Het strakke gevoel wordt geleidelijk minder. Deels omdat je taille smaller wordt en deels omdat je lichaam aan het gevoel went. Onthoud echter, het is niet de bedoeling dat je niet goed kunt ademen en/of pijn ondervindt! In dat geval zul je een maat groter nodig hebben.

Gedurende de eerste weken draag je jouw Waist Trainer maar een paar uur per dag. Dit bouw je op zodat je na 8 weken probleemloos 8 tot 10 uur per dag kan Waist Trainen. Consistency is hiervoor key. Tijdens het Waist Trainen kun je natuurlijk rustig door gaan met je dag. Je kunt de Waist Trainer gewoon dragen onder je kleding zodat niemand door hoeft te hebben dat, terwijl jij een productieve dag aan het hebben bent, je stiekem ook nog eens aan je zandloper figuur aan het werken bent!

Je zult merken dat je na 2 tot 6 weken al over kunt op de 2e rij met haakjes. Uiteindelijk zul je zelfs de laatste en strakste rij moeiteloos dicht krijgen; iets wat je je waarschijnlijk niet kon voorstellen toen je de Waist Trainer voor de eerste keer aantrok ;). Je kunt dus zichtbaar en meetbaar je resultaten kunnen bijhouden en geloof ons, dat werkt super motiverend! 

Waist Training Schema

Wij adviseren je om het Waist Trainen geleidelijk op te bouwen. Laat je lichaam rustig aan het proces wennen door de Waist Trainer in de eerste weken maar enkele uren per dag te dragen. Het schema hieronder is een richtlijn voor hoe je het Waist Trainen kunt opbouwen. Luister hierin ook goed naar je eigen lichaam.

Je kunt het aantal uren per dag aanpassen op jouw eigen voortgang. Wijk alleen niet te veel af, zeker niet als je een beginnende Waist Trainer bent!

  • Week 1: 2 tot 3 uur per dag

  • Week 2: 3 tot 3,5 uur per dag

  • Week 3: 3,5 tot 4,5 uur per dag

  • Week 4: 4,5 tot 5,5 uur per dag

  • Week 5: 5,5 tot 6 uur per dag

  • Week 6: 6 tot 7 uur per dag

  • Week 7: 7 tot 8 uur per dag

  • Week 8 +: 8 tot (maximaal) 10 uur per dag